• Home
  • /
  • Opstalverzekering

Opstalverzekering

Een kapotte dak, schuur of leiding? Met de opstalverzekering bent u altijd verzekerd voor dit soort schades. U hoeft zich geen zorgen te maken over hoge kosten aan uw huis met een opstalverzekering.

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering dekt alles schades die zijn ontstaan door bijvoorbeeld brand. Dit kunnen dan schades zijn aan alles dat vast zit aan uw woning, denk dan aan leidingen, dakpannen, zonnepanelen etc. Met enkele euros in de maand kunt u al deze schades dekken.

Verplicht?

De opstalverzekering is niet verplicht volgens de wet. Een woonhuiseigenaar kan u echter wel verplicht stellen een opstalverzekering af te sluiten. Dit doen zij om de hoge risico’s. Zonder opstalverzekering kunt u veel geld kwijt zijn aan de reparatie. Er is dus een risico dat u dit niet kunt betalen. Om deze risico tegemoet te komen kan de eigenaar de verzekering verplichten.

Vergelijken

Als u een opstalverzekering moet afsluiten kunt u deze online vergelijken. Door een online vergelijking te doen weet u slechts binnen enkele minuten welke verzekeringsmaatschappij het best bij u past! Dit kunt u bijvoorbeeld doen op de website van opstalverzekeringen. U kunt ook deĀ Linkedin Profiel bekijken van het bedrijf.