Reparatie en onderhoud

Als u een auto heeft geleast kun u voor onderhoud en reparatie terecht bij uw dealer. Zij zullen uw auto dan repareren en onderhouden wanneer het nodig is.

Banden 

Schade kunt u beter voorkomen. Daarom is het belangrijk om ook bij uw lease-auto te rijden met de juiste banden voor dat seizoen. U kunt bij de overgang van winter naar zomer uw banden laten omwisselen met winter- of zomerbanden. De dealer zal de banden dan kosteloos voor u verwisselen. Zij houden de banden voor u in opslag. U zult haast geen tijd of plek kwijt raken aan uw onderhoud. 

Als uw banden beschadigd raken en niet meer te repareren zijn worden deze vervangen met nieuwe banden door de dealer. In het afgesloten contract staat op hoeveel banden u recht heeft.

Het is belangrijk om uw banden tijdig te verwisselen. Uw winter banden slijten namelijk sneller als u rijdt bij een temperatuur boven de 7 graden Celsius. Maak tijdig een afspraak, zodat u zeker weet dat u op tijd bent.

 

Ruiten

Als u ruit schade heeft valt dit vaak onder de dekking van de desbetreffende leasemaatschappij. Uw ruiten worden dan vervangen. Ook hiervoor kunt u een afspraak maken.

Heeft u een sterretje in uw ruit? Laat het dan tijdig repareren. Het sterretje kan de schade aan de ruit verergeren, waardoor je wellicht de hele ruit moet laten vervangen. De reparatie voor een sterretje in het ruit wordt vaak gedekt door de leasemaatschappij, maar het vervangen van de ruit wordt vaak niet helemaal gratis gedaan. Wanneer u een sterretje ontdekt is het belangrijk om hier een afspraak voor te maken om het te laten repareren. U kunt dan vaak kosteloos de deur weer uit.

Dienstverlening

Veel leasemaatschappijen bieden een goede dienstverlening. Wanneer u met pech aan de weg staat kan de leasemaatschappij u wellicht helpen. Kijk naar de voorwaarden van het afgesloten contract.