Pech

Buitenland

Als u op reis gaat voor u vakantie, wilt u natuurlijk niet ongewenst voor een verassing komen te staan. Naast de reis- en annuleringsverzekering is het ook belangrijk om uw voertuig goed te onderzoeken. Als u toch pech heeft in het buitenland kunt u wellicht geholpen worden door de pech service van de leaser, maar veel leasemaatschappijen bieden geen pech service in het buitenland. Bij pech in het buitenland moet u er bovendien rekening mee houden dat de wachttijden langer kunnen zijn dan in Nederland.

Houd er dan rekening mee dat je in veel landen zelf jouw huurauto moet ophalen en inleveren bij het verhuur-bedrijf. Je kunt de huurauto dus niet achterlaten bij de garage.

Gaat u regelmatig naar het buitenland? Dan is een international lease wellicht iets voor u.

Als u verkeerd heeft getankt in het buitenland wordt u auto afgesleept naar de garage omdat er vaak in het buitenland niet aan de weg gesleuteld mag worden. Houdt er bovendien rekening mee dat uw brandstof wellicht beperkt verkrijgbaar is. Zorg dat je de benaming van de brandstof weet. 

Binnenland

Voor de schades die veroorzaakt zijn in Nederland kunt u terecht bij uw dealer. Wanneer u echter langs de weg staat met pech, bieden de meeste leasers een pechservice, waarbij uw voertuig ter plekke wordt gerepareerd en eventueel wordt afgesleept naar een garage.