BKR registratie

Als u een lease contract aangaat, wordt u geregistreerd bij stichting BKR. U wordt dan geregistreerd onder de code OA. Dit staat voor (Operational Autolease). Bij de BKR wordt enkel uw financiële component geregistreerd. Het geregistreerde bedrag bedraagt 65% van de totaalsom.

Private lease wordt ook aangeboden zonder BKR registratie. U wordt dan niet geregistreerd. U moet de voorwaarden goed door nemen voordat u zo een contract afsluit. U kunt dan bekijken of uw leasemaatschappij is aangesloten bij het keurmerk private lease. Zij helpen u bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van leasen. Wilt u een persoonlijk gesprek en financieel advies? Dan kunt u terecht bij Verzekeren in Assen.

Nadeel?

Veel mensen sluiten geen leasecontract af, omdat er een BKR registratie bij komt kijken. Dit hoeft echter niet meteen nadelig te zijn voor u. Als u maandelijks aan de financiële verplichtingen voldoet zijn er geen belemmeringen door uw leaseauto. Kredietverstrekkers kunnen hieruit concluderen dat u aan uw rekeningen voldoet. Het hoeft dus geen nadeel te zijn, als u de rekeningen op tijd terug betaald.

Hypotheek 

U zit een aantal jaar vast aan uw contract als u een leasecontract afsluit. Als u over een lease auto beschikt komt dit terecht in de BKR-registratie. Dit kan inderdaad gevolgen hebben voor het maximaal te lenen bedrag van uw hypotheek. Dit is vaak geen grote belemmering voor uw hypotheek aanvraag. Uw percentage van het geregistreerde bedrag  wordt meegenomen in de inkomens-lastenberekening als u een nieuwe hypotheek aanvraagt. Hieruit wordt bepaald tot welk deel u het kunt betalen.