Private Lease

Met de private lease kan je in een nieuwe auto rijden, zonder die eerst te kopen. Je kunt de auto voor een langere tijd privé leasen. Het leasen voor je privé leven wordt steeds populairder in Nederland.

Wat is private Lease?

Autoleasen voor ondernemers is al een langere tijd bekend, maar het leasen voor particulieren is nog niet heel lang bekend. Met de private lease kun je tegen een vast maandbedrag in een nieuwe auto rijden zonder dat je eigenaar bent van de auto. De periode van de lease kan je vaak zelf bepalen. Het varieert van een jaar tot 5 jaar.  In het maand bedrag zijn er verschillende factoren meegerekend, zoals reparatie en onderhoud, verzekering, belasting, afleveringskosten, afschrijvingskosten en pechhulp.

Bijtelling

Als je zakelijk een auto least komt er een bijtelling bij. Hier is geen sprake van bij particulier leasen. U kunt de auto dus naast de maandelijkse kosten bijna kosteloos gebruiken. De enige kosten waar u zelf voor moet betalen zijn de brandstof- en parkeerkosten.

Voordelen

Je betaald een vast bedrag per maand, waar alles inbegrepen is. Er zitten geen onverwachte kosten bij voor bijvoorbeeld reparaties en onderhoud. Bovendien hoeft u geen grote aankoop te doen om in een nieuwe auto te rijden. De spaarrekening hoeft dus niet leeg te lopen. Er zijn geen vereisten, zoals een aanbetaling en na afloop van de looptijd kunt u de auto weer inleveren.

Nadelen

Als je een contract afsluit om te leasen, zit je hier meerdere jaren aan vast. Meestal kunt u deze niet tussentijds afbreken. Als je veel kilometers rijdt, moet je maandelijks meer betalen. Dit kan dus nadelig zijn, tenzij u niet zo veel kilometers maakt per maand. De manier van berekening verschilt echter per lease maatschappij. Een ander nadeel is dat de auto nooit echt van jou is. Je wordt nooit eigenaar van de auto.