Operational Lease

Dit is de leasevorm die in het zakelijk verkeer het meest gebruikelijk is. Het voordeel is dat en alle autokosten vooraf precies kan budgetteren en dat men alle zorgen omtrent het onderhoud en beheer uit handen geeft. Bovendien wordt er geen beslag gelegd op de liquiditeit van uw onderneming.

Full operational lease

Bij de full Operational Lease weet je wat er te wachten staat. Alle kosten van aanschaf tot vezekering staat vast en wordt maandelijks door jou betaald. Het bedrag hangt af van het aantal kilometers dat jij verwacht te rijden en de looptijd.

De operational Lease kenmerkt zich met één vast bedrag bedrag maand. Het maandelijkse bedrag is dus elke maand gelijk voor een periode die vooraf vastgesteld is. Je kan profiteren van verschillende soorten services en de restwaarderisico aan het eind van de contractperiode ligt geheel bij Koops Lease. Verzekering, onderhoud, reparaties, schade-afwikkeling, houderschapsbelasting, vervangend vervoer, hulpdiensten, brandstofadministratie e.d. wordt door Koopslease geregeld. Je hoeft dus niet te regelen of administreren. Het kenteken staat op de naam van Koops Lease. De auto wordt door Koops Lease aangekocht en staat dus niet op jouw balans en jouw financiële middelen blijven beschikbaar voor de bedrijfsvoering.

Netto operational lease

Bij netto operational lease financier je niet je eigen auto, maar deze breng je onder bij een financier, de lease maatschappij. Zij regelen dan al je zaken. Van kosten zoals onderhoud en verzekeringen. Een nadeel van deze manier van leasen is dat de kosten niet altijd vast staat. Er kunnen onverwachts kosten bij komen. Als je weinig risico loopt zullen de kosten echter laag blijven.

Het belangrijkste verschil met Full Operational Lease is het feit dat je bij deze leasevorm met name over de financiering van de auto een overeenkomst afsluit. Het operationele gedeelte kan je geheel of gedeeltelijk zelf verzorgen. Naar keuze kan je ook bepaalde zaken door Koops Lease laten regelen en beheren. De belangrijkste kenmerken van Netto Operational Lease:

De auto’s worden door Koops Lease aangekocht en staat dus niet op de balans. Het kenteken kan zowel op naam van Koops Lease als van jouw bedrijf staan. Je financiële middelen blijven beschikbaar voor de bedrijfsvoering en het operationele gedeelte kan je zelf verzorgen of (gedeeltelijk) aan Koops Lease overlaten. Je hebt de mogelijkheid om de auto aan het eind van de contractperiode over te nemen voor een vooraf overeengekomen prijs. Jouw bedrijf kan dan profiteren van een flinke meerwaarde die de auto op dat moment wellicht heeft.

De verschillen tussen operational en financial lease

Wat zijn nu de grootste verschillen tussen operational en financial lease? Bij Financial lease word jij eigenaar en bij de operational lease wordt de leasemaatschappij eigenaar. Ook zijn er bij de financial lease verschillende eindopties in tegenstelling tot operational lease. De BTW wordt vooraf betaald door jouw bij de financial lease en bij de operational lease betaald je dit maandelijks. Bij financial lease komt de goed wel op de balans te staan en bij de operational lease niet.