Financial lease

Financiële lease is in feite een financieringsvorm die veel op huurkoop lijkt. U koopt de auto van uw keuze en rekent de in het aankoopbedrag begrepen BTW af met de leverancier.

Wat is financial lease?

De auto dient als onderpand voor de leaseovereenkomst en pas na betaling van de laatste leasetermijn gaat het juridische eigendom over naar uw bedrijf. U bent economisch eigenaar van de auto, Koops Lease is juridisch eigenaar. Omdat u de BTW al heeft voldaan, blijft deze buiten de financiering en worden de termijnen op 0- tarief berekend. Natuurlijk zorgt u zelf voor alle exploitatiekosten van de auto, gedurende de looptijd.

Kenmerken

Het kenteken staat op naam van uw bedrijf en de operationele gedeelte is voor uw rekening. Na betaling van de laatste leasetermijn wordt uw bedrijf juridisch eigenaar.

De verschillen tussen operational en financial lease

Wat zijn nu de grootste verschillen tussen operational en financial lease? Bij Financial lease word jij eigenaar en bij de operational lease wordt de leasemaatschappij eigenaar. Ook zijn er bij de financial lease verschillende eindopties in tegenstelling tot operational lease. De BTW wordt vooraf betaald door jouw bij de financial lease en bij de operational lease betaald je dit maandelijks. Bij financial lease komt de goed wel op de balans te staan en bij de operational lease niet.