Creditcard

Een creditcard is en wordt steeds bekender in Nederland en de rest van de wereld. Het is een veel gebruikte betaalmiddel die de laatste jaren alleen maar vaker wordt gebruikt. Iedereen heeft vast wel eens gehoord van de creditcard. Maar wat is een creditcard precies, hoe werkt het en waarom zou je er een moeten hebben?

Wat is een creditcard?

Een creditcard is een betaalmiddel. Een creditcard heeft de grootte van een reguliere bankpas. Wanneer je betaald met de creditcard is dit een soort van lening. Je leent het geld van de creditcard maatschappij. Je betaald het dus niet meteen uit je eigen zak. Als je een maand lang allerlei aankopen doet met de creditcard worden al deze bedragen bij elkaar opgeteld. De optelsom ontvangt u aan het eind van die maand in een factuur. Deze factuur moet u dan betalen binnen een bepaald termijn. Bij de meeste aanbieders wordt hier geen rente over gerekend. Wanneer u er echter voor kiest om het bedrag in termijnen te betalen komt er wel rente overheen. Het voordeel is dan wel dat u niet meteen een (grote) bedrag hoeft te betalen.

Wat zijn de voordelen?

Een creditcard heeft veel voordelen:

  • Je hoeft niet meteen over het geld te beschikken, dit hoef je pas aan het eind van de maand te doen;
  • Je kan er gemakkelijke grote aankopen mee doen;
  • Het is veilig in het buitenland, je hoeft niet onnodig veel geld opzak te hebben;
  • Je hebt de mogelijkheid om een groot bedrag in termijnen te betalen;
  • Online shoppen is efficient met de creditcard.

Welke creditcard moet ik kiezen?

Er zijn meerdere creditcards waaruit u kiezen kunt. Als u niet goed weet welke u het beste kunt kiezen kunt u de creditcard vergelijken. U krijgt dan binnen enkele minuten een overzicht van de creditcards die het beste bij uw wensen aansluit.